Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Virtualna "Noć knjige" u Korčuli

23.04.2021.

13:51

Autor: Radio Dubrovnik/ Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

"U sklopu 10. izdanja manifestacije Noć knjige Gradska knjižnica Ivan Vidali u Korčuli organizira danas u skladu s epidemiološkim okolnostima, u virtualnom prostoru", kaže ravnateljica Milojka Skokandić.

S porukom da se ovogodišnja manifestacija u čast knjige kao civilizacijskog i kulturnog dosega, podsjeća na njenu ljekovitu i iscjeljiteljsku moć, osobito važnu u ovim vremenima intimnih i društvenih kriza.

Tako se u knjižnici u slavlju knjige i čitanja organizira u živo pod nazivom “S knjigom nisi sam” fotonatječaj i izložba o najvećem romanopiscu ruskog realizma Fjodoru Mihajloviču Dostojevskom.

Online predstavljanjem Gradska knjižnica Ivan Vidali pod nazivom ”S knjigom nisi sam =Ljekovita moć knjige” predstavlja veći broj korčulanskih autora koji su dio video zapisa napravili u prostoru knjižnice, a dio su izradili sami autori na raznim lokacijama.Isto tako danas se u prostoru knjižnice sve do 23 sata vrši besplatna upisnina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.