Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Za ljetnikovac Bozdari-Škaprlenda 100 tisuća kuna

10.07.2020.

17:22

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Kroz Program zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara, i to za izradu dokumentacije za obnovu jednog od prvih baroknih ljetnikovaca Dubrovačke Republike - ljetnikovca Bozdari-Škaprlenda u Čajkovićima, Zavodu za obnovu Dubrovnika dodijeljena su sredstva u iznosu od 100 tisuća kuna.

Ugovor je potpisan s Ministarstvom kulture u sklopu Programa javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2020. godinu.

Ova sredstva utrošit će se za izradu elaborata i konzervatorsko-restauratorska istraživanja na zidnom osliku, koji je uz prethodno izrađeni Konzervatorski elaborat osnova za izradu cjelokupne projektne dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju ljetnikovca, te stavljanje u javnu funkciju.

Namjera je da se u ovom ljetnikovcu uredi interpretacijski centar kulture ladanja Dubrovačke Republike kroz koji bi se multimedijski prikazali stilovi i posebnosti gradnje ljetnikovaca, njihova pozicija na teritoriju Republike, ali i svakodnevnica života u njima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.