Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zadarski komorni orkestar otvara Jesenji glazbeni moskar

04.10.2022.

10:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Zadarski komorni orkestar

Zadarski komorni orkestar

Foto: DSO / -

Nakon uspješne završnice Stradun Classica u subotu u Dvoru, Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncerte do kraja listopada. Večeras u 21 sat kao dio projekta Dalmatinski ciklus u Kneževom dvoru nastupa Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem maestra Pavla Zajceva i solistički nastup violončelistice Kajane Pačko.

Na programu su Š. Dešpalj (Moba, za gudače), P. Dešpalj (Koncert za violončelo i gudače) i J. Suk (Serenada za gudače u Es duru, op. 6).

Dalmatinski ciklus otvorio se sinoć u Zadru, a nastavlja se danas u Dubrovniku. Ovo je projekt zajedničke inicijative nositelja glazbenih zbivanja u trima dalmatinskim centrima: Koncertni ured Zadar, Hrvatski dom Split - koncertna dvorana i Dubrovački simfonijski orkestar. Kroz razmjenu gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima projektom se ostvaruje više ciljeva - decentralizacija glazbenog života, obogaćivanje koncertnih aktivnosti izvan ljetne sezone, razvoj publike, poticanje razvoja i jačanje kapaciteta lokalnih orkestara i glazbenika.

Ciklus je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.