Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zadnji koncert ove sezone u Kneževom dvoru

19.10.2018.

13:55

Autor: Božica Đurđević

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Posljednji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra za ovu sezonu u atriju Kneževa dvora održat će se večeras, a ugostit će mladog violinista Asija Matathiasa. Orkestrom će ravnati Noam Zur, a na programu su djela Ludwiga van Beethovena. Početak je u 20 sati i 30 minuta.

Maestro Noam Zur čest je gost Dubrovnika te je posljednjih godina obnašao dužnost glazbenog direktora Međunarodnog festivala opernih arija „Tino Pattiera“, a od prošle je godine i glavni dirigent Simfonijskog Orkestra Salte u Argentini. Od 2001. godine Zur dirigira u renomiranim koncertnim dvoranama te s vodećim orkestrima diljem SAD-a, Njemačke, Izraela, Meksika, Argentine, Južne Afrike, Švicarske, Austrije, Francuske, Estonije, Rumunjske, Skandinavije... Uz skladateljsku i dirigentsku karijeru, Noam Zur aktivno podučava dirigente, instrumentaliste i pjevače, te je često gostujući profesor u Izraelu, Argentini, Meksiku i Rumunjskoj.

Na programu večeras će biti Beethovenov Koncert za violinu i orkestar u D duru, op. 61.
Orkestar će u drugom dijelu izvesti i Simfoniju br. 3 u Es duru, op. 55 "Eroica".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.