Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

11:47 / 15.11.2018.

Autor: Adriana Tomašić

Zagrebački filmski festival i u Dubrovniku

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Jedna od novosti ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala jest i njegovo geografsko širenje, pa tako ZFF stiže u još 15 hrvatskih gradova između kojih je i Dubrovnik. Dubrovačka će publika tako moći vidjeti tri dugometražna naslova iz ovogodišnje utrke za Zlatna kolica.

Uz Dubrovnik, Zagreb Film Festivala proširio se u još 14 hrvatskih gradova i to Veliku Goricu, Samobor, Pulu, Split, Supetar, Hvar, Omiš, Varaždin, Ivanec, Koprivnicu, Bjelovar, Daruvar, Slatinu i Đakovo.
Dubrovačka će publika tako moći vidjeti tri dugometražna naslova iz ovogodišnje utrke za Zlatna kolica. To su - kandidat za Oscara, film Halla ide u rat, redatelja Benedikta Erlingssona, brazilsko-urugvajski film Voljeni redatelja Gustava Pizzija, premijerno prikazan na Sundance film festivalu i britanska romantična komedija Stari momci u režiji Tobyja MacDonalda, moderna varijacija priče o Cyranou de Bergeracu.
Zagreb Film Festival za najmlađe filmofile donosi film Amelie u bijegu redatelja Tobiasa Wiemana, predivnu filmsku priču o prijateljstvu i upornosti gdje se riskantni uspon do planinskog vrhunca pretvara u smionu i emocionalnu pustolovinu, te Kockice, nacionalni natjecateljski program kratkometražnog filma, koji je od svojeg postojanja iznjedrio vrsne mlade redatelje. Projekcije su u Kinu Visia od 18 i 20 sati, od danas do 18. studenog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.