Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zagrebački o Igrama razgovori

08.03.2015.

14:08

Autor: Davor Mojaš

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zagrebu je održan razgovor o Dubrovačkim ljetnim igrama uz sudjelovanje umjetničkog vodstva Igara, raznih stručnjaka, zainteresiranih i studenata umjetničkih akademija i Filozofskog fakulteta.

Središnja tema razgovora bilo je program 66. festivalske sezone i to kao nastavak sličnog siječanjskog skupa o Igrama održanog u Dubrovniku.  U novoj zgradi Muzičke akademije pomoćnica intendata za dramski program Mani Gotovac predstavila je ovogodišnji program Igara najavljujući premijerne produkcije  „Elementarnih čestica“ Michela Houellebecqa   u režiji Ivice Buljana, „Dubrovačku trilogiju“ prema Ivu Vojnoviću u režiji Staše Zurovca i , „Ledeni mjesec“ Pascala Brucknera u režiji Paola Tišljarića. Govorilo se o festivalskoj publici danas ali i u kontestu sličnih festivala u Europi, potrebi izrade strateških dokumenata o Igrama, izboru umjetničkog vodstva putem natječaja na određeni mantat i drugim temama vezanim za aktualnu stanje u kulturi i u  Igrama te o  festivalskoj budućnosti. Ovakvi će se razgovori, rečeno je,  nastaviti jednom mjesečno sve do otvaranja Igara

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.