Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završena radionica božićnih pjesama i kolendi

16.12.2013.

07:42

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na koncertu je izvedeno sedam kolendi i šest božićnih pjesama, od Zatona, Rijeke dubrovačke i Cavtata do Kalamote, Mljeta i Vela Luke

Dubrovački ogranak Matice hrvatske i Dubrovačke knjižnice i ove su godine, šesti put za redom, održali završnu večer radionice „Kolende i božićne pjesme“. U prepunom kinu „Sloboda“ u nedjelju, 15. prosinca, pod vodstvom sestara Paole i Sanje Dražić nastupilo je preko 70 djece od vrtićke do osnovnoškolske dobi, a koji su u proteklim tjednima učili pjevati i svirati božićne pjesme i kolende dubrovačkog kraja.
„Ne mogu se oteti dojmu da je asocijacija na Maticu hrvatsku košnica, ova košnica malih matičara. Počeli smo s ovom radionicom prije šest godina, dok je predsjednica ogranka bila Ivana Burđelez, i kad su došle sestre Dražić s idejom učiti djecu tradicionalnu kolendu. Počele su s četiri ili petero djece i tada je Saloča od zrcala u Knjižnici bila sasvim dovoljan prostor. Danas smo sve to prerasli i nadam se da ćemo s tim nastaviti i dalje, obuhvaćati sve veći broj djece“ - kazala je tom prilikom predsjednica dubrovačkog ogranka Matice hrvatske Vesna Čučić.
„Imamo puno djece, ali ove godine imamo i puno instrumenata koje dosad nismo imali. Kao pravi kolendari svake godine nastupamo na drugo mjestu, a ovdje nam je lijepo i toplo“ - izjavila je Paola Dražić Zekić. Na koncertu je izvedeno sedam kolendi i šest božićnih pjesama, od Zatona, Rijeke dubrovačke i Cavtata do Kalamote, Mljeta i Vela Luke.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.