Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završili 13. Mirisi Božića u Konavlima

28.12.2020.

10:58

Autor: Radio Dubrovnik

Agroturizam Konavle

Agroturizam Konavle

Foto: - / -

Premijerom kratkog igranogfilma„Konavosko viđenje aktualnog trenutka: Ma pušti, idemo mi daje“, koji se može pogledati na Facebook profilu i You Tube kanalu Agroturizma Konavle završili su 13. Mirisi Božića u Konavlima.

Film koji je snimljen u produkciji Agroturizma Konavle prikazuje tradicionalni konavoski duh u novom normalnom.

Film obiluje životopisom kadrovima i tipičnim osobnostima likova, a dijalog nam donosi i suptilne vrijednosne stavove o nekim starim, ali i modernim temama koje su zastupljene u Konavlima. Dojam aktualnog trenutka i unutarnje osjećaje likova posebno naglašava glazba u filmu.

Režiser ovog kratkog filma je Frane Perišin, a glume: Marija Bokarica, Nino Đano, Ante Tonći Đurković, Andrejko Marinović, Niko Pendo i Mato Švago. Snimatelji i montažeri su Matko Zglav i Jure Paljetak, a na filmu su surađivali još i Jakov Prlenda, Vlaho Mujo i Antun Toto Rilović. Glazbu potpisuju Ivo Kordić i Klapa Oštro, a sniman na autentičnoj lokaciji u ognjištu Vlaha i Darka Caputa u Dubravci. Kompletan angažman svih sudionika koji su sudjelovali u nastanku ovog filma se bazirao na entuzijazmu i volontarizmu te im se u ime Agroturizma od srca zahvaljujemo.

Ovogodišnji prilagođeni program je obilježilo i virtualno otvaranje i  Dani zelene menestre i vina s originalnom bronzin-dostavom u što je bilo uključeno 15 konavoskih agroturizama i vinara.

Ovogodišnja manifestacija je realizirana uz značajno zalaganje članova Udruge, pokroviteljstvo Dubrovačko-neretvanske županije i potporu Općine Konavle te su sve aktivnosti bile iznomno dobro popraćene u lokalnim i nacionalnim medijima. Svima koji su dali doprinos u realizaciji ovogodišnjih 13. Mirisa Božića još se jednom zahvaljujemo, a u ime Agroturizma Konavle želimo sretnu i uspješnu 2021. godinu. 

Agroturizam Konavle će 2021. godinu započeti s novim edukativnim projektima i 2. Gustima od kobasica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.