Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Završnica Međunarodnog umjetničkog festivala "Vector Hack 2020"

09.10.2020.

13:05

Autor: Radio Dubrovnik

Art radionica Lazareti

Art radionica Lazareti

Foto: - / -

Drugo izdanje međunarodnog umjetničkog festivala "Vector Hack 2020.", posvećenog eksperimentalnoj vektorskoj grafici, započelo je od 1. do 4. listopada u Rijeci u prostoru Deltalaba i Exportdrva, u sklopu Europske prijestolnice kulture "Rijeka 2020.".

Ovogodišnje izdanje Festivala proširilo se na još dva grada te se nakon Rijeke nastavilo u centru "osmo/za" u Ljubljani 7. listopada, a zaključuje se u Dubrovniku 9. i 10. listopada u Art Radionici Lazareti.

Na festivalu sudjeluje trideset i četvero umjetnika i umjetnica, istraživača i programera iz cijelog svijeta, s naglaskom na regionalnu scenu Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske.

Kroz razgovore, radionice i izvedbe uživo ovaj festival ponovno okuplja stručnjake iz područja laserske i osciloskopske umjetnosti. Festival je prilika za doživljaj audiovizualnih djela koja koriste neobične, analogne i ponekad zastarjele tehnologije.

Umjetnici koji dolaze na festival koriste lasere, analogne osciloskope, stare konzole za video igre, strojeve za mehaničko crtanje i drugu opremu za ostvarenje audiovizualnih djela koja se radikalno razlikuju od onoga što je moguće na digitalnom ekranu.

Predavanja i prezentacije uključujuju hrvatskog pionira vektorske grafike i autora prve kompjuterske animacije u Hrvatskoj, Tomislava Mikulića i pionira slovenske video umjetnosti Mihu Vipotnika. Prezentacije će nadograditi i proširiti teme obrađene u prvom izdanju Vector Hack festivala 2018.  Sva ovogodišnja predavanja su ili će biti objevljena online uz arhivu od dvadesetak predavanja s prošlog izdanja festivala.

Kontakt: vectorhackfestival@gmail.com
Službene stranice: www.vectorhackfestival.com

Facebook: www.facebook.com/vectorhackfestival

Instagram: www.instagram.com/vectorhackfestival

YouTube: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/

 

PROGRAM VECTOR HACK 2020.

Petak; 9.10.2020.

19:00 Art radionica Lazareti
Izložba “INFLUX” Evan Henry (USA)

20:00 - 22:00 Art radionica Lazareti
AV perfomances and screeningsBranimir Štivić /HR/ live
Screening T.B.A.
streaming: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/

 

Subota; 10.10.2020.

15:00 - 18:00 Art radionica Lazareti
Razgovor i prezentacijaJames Lehman:LaserBoy
Panel: T.B.A.
streaming: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/

15:00 – 22:00 Art radionica Lazareti
Izložba “INFLUX” Evan Henry (USA)

20:00 – 22:00 Art radionica Lazareti
AV perfomances and screenings
Ivan Marušić Klif /HR/ live
Screening T.B.A.streaming: www.youtube.com/c/VectorHackFestival/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.