Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zbog interesa javnosti izložba Josipa Mijića produžena do 9. veljače

18.01.2020.

13:19

Autor: Radio Dubrovnik

Umjetnička galerija Dubrovnik/ Miho Skvrce

Umjetnička galerija Dubrovnik/ Miho Skvrce

Foto: - / -

Zbog interesa javnosti, izložba Josipa Mijića pod nazivom "Život u kutiji" postavljena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika produžuje se do nedjelje 9. veljače 2020. godine, obavijestili su iz Umjetničke galerije Dubrovnik.

Kustosica izložbe, povjesničarka umjetnosti dr. sc. Nataša Lah u izložbenom je katalogu za umjetnikov rad između ostaloga zapisala:

!Ove slike kao zemljane ploče s površinama različitih tekstura oslobađaju stvaralački impuls podsvijesti, ali ne kao u ranih modernih apstraktista koji su opjevavali njezinu spontanost, već sasvim suprotno: rekreirajući inhibitorno ograničenje povijesnog jezika, koji umjesto simbolične snage proizvodi palimpsestnu skrovitost nemogućih prodora (do svjetlosti nedužnog jutra, do običnoga ljudskoga sjećanja). Zanimljiv je taj ikonoklastički zahvat nad licem svijeta, koji opet slikovito pokazuje ikonoklastičku prirodu svijeta u kojem je sve slika, toliko luda i opsesivna slika, da se u njoj sva slikovnost ugasila."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.