Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Ženska klapa FA Linđo slavi 20 godina djelovanja

21.07.2020.

10:57

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio je voditelja ženske klape FA Linđo Vedrana Ivankovića i članicu klape Fani Favro Bukvić, a povodom proslave 20 godina postojanja klape.

Župan Dobroslavić ovom prilikom je pohvalio rad klape, istaknuvši kako su kroz godine napravili jako puno na promociji kako ženske, tako i klapske pjesme općenito.

Također, na sastanku je istaknuto kako će ženska klapa FA Linđo po prvi put u svojoj povijesti ove godine nastupiti u sklopu programa Dubrovačkih ljetnih igara.

Ženska klapa Folklornog ansambla Linđo osnovana je u Dubrovniku u veljači 2000. godine na inicijativu plesačica ansambla. Vođenju klape posvetio se tadašnji član glazbenik ansambla, a današnji uspješni i nagrađivani klapski voditelj i voditelj zbora ansambla, Vedran Ivanković.

Prvi put se ova klapa predstavila javnosti u kolovozu 2000. godine kada je Folklorni ansambl Linđo slavio svoju trideset petu obljetnicu postojanja i djelovanja, a od tada do danas iza njih su brojni nastupi i nagrade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.