Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župa Ston: Čestitka povodom Feste sv. Vlaha

16.01.2020.

14:08

Autor: Radio Dubrovnik/Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U susret blagdanu Svetoga Vlaha u Stonu stonski župnik don Miljenko Babaić s festanjulima Davorom Cvjetanovićem i Stijepom Memunićem, koji je naknadno imenovan umjesto oboljelog Marija Tovarca, i načelnikom Općine Ston Vedranom Antunicom uputio je tradicionalnu blagdansku čestitku.

Upućena je po tradiciji Stonjanima i iseljeništvu, prijateljima Stona i svim štovateljima Svetoga Vlaha u zemlji i svijetu.

Festa Svetoga Vlaha u Stonu po vjerskim obredima i ceremonijalu slična je dubrovačkoj, ove će se godine proslaviti 687. put, a svečev blagdan obilježiti i kao Dan Općine Ston.

 

Čestitka povodom Feste sv. Vlaha

Općina i župa Ston

 

„…Plod su Duha: ljubav, radost,

mir, strpljivost, blagost, dobrota,

vjernost, krotkost, uzdržljivost.“

( Galaćani 5,23 )

 

Kroz burna stoljeća slave, stradanja i novog života, naši su pradjedovi sačuvali slobodu, vjeru i mir. U sjeni svojih crkava i kapelica molili su zagovor nebeske Majke Marije te svojih svetaca i mučenika za blagoslov obitelji, polja i mora što život daje. Sva svoja nadanja, pouzdanje, ljubav; uvijek su gradili s dragim Bogom.

Danas mi svu ljubav svoju, za obitelj, Boga i narod; - njima u čast, nama na ponos, budućim pokoljenjima u zavjet - prinosimo Bogu na oltar.

Svima u domovini Hrvatskoj, pomorcima, vojnicima, iseljenicima, prijateljima diljem svijeta koji ljubomorno njeguju odanost Bogu i domovini te mole zaštitu sv. Vlaha, našeg biskupa, mučenika i Parca, od srca želimo obilje Božjeg blagoslova.

 

Iz Stona:

Festanjuli: g. Davor Cvjetanović ing. Vedran Antunica, načelnik

g. Stijepo Memunić don Miljenko Babaić, župnik

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.