Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Župan Dobroslavić primio osnivače Ponta Lopud Festivala

27.04.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Župan Dobroslavić primio osnivače Ponta Lopud Festivala

Župan Dobroslavić primio osnivače Ponta Lopud Festivala

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan Nikola Dobroslavić i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević primili su danas osnivače Ponta Lopud festivala Tildu Grossel Bogdanović i Mirsada Purivatru te dali podršku festivalu koji će od 22. do 27. lipnja otok Lopud predstaviti kao mjesto susreta filmskih talenata iz regije, značajnih autora iz svijeta filma i zaljubljenika u filmsku umjetnost.

Sudionici i publika imat će priliku uživati u osam večernjih filmskih projekcija i sedam filmova na jedinstvenim lokacijama pod vedrim nebom, u izuzetnom ambijentu tvrđave Franjevačkog samostana, Lopud 1483 i plaže RMH Lafodia Sea Resorta.

Osnivači festivala zahvalili su na podršci te predstavnike Županije upoznali s imenima predavača i sudionika radionice Drugog Ponta Lopud Festivala.

Oscarom nagrađeni Peter Spears, finski filmski, kazališni i operni redatelj i pisac Juho Kuosmanen, te Brian Swardstrom jedan je od partnera u United Talent Agency, gdje zastupa glumce koji rade na filmu, televiziji i u kazalištu tek su neka od imena koja će biti dijelom Festivala.

Uz njih će, kako je najavljeno, u međunarodnim programima sudjelovati iznimno talentirane glumice i glumci iz regije, te vrlo uspješne mlade redateljice i redatelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.