Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Županijska smotra kazališnih amatera

25.03.2018.

00:05

Autor: dm

Županijska smotra kazališnih amatera

Županijska smotra kazališnih amatera

Foto: - / -

Dubrovnik je i ove godine domaćin dramskim amaterima Dubrovačko-neretvanske županije koji su se prijavili za sudjelovanje na 58. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se održati u Vodicama po odluci festivalskih izbornika.

Županijska smotra u Dubrovniku će se održati danas i sutra uz sudjelovanje Metkovskog amaterskog kazališta, Kazališne družine Kolarin i Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika. Predstave će pratiti izbornica Hrvatskog sabora kulture Dubravka Crnojević Carić koja će odabrati predstavu za republički festival. Evo i rasporeda izvedbi: Kazališna družina Kolarin igra „Dugonju, trbonju i vidonju“ Mladena Širole u režiji Tajane Martić u Kazalištu Marina Držića u 16 sati a Držićevu „Novelu od Stanca“ u režiji Paola Tišljarića u Linđovoj lađi u Lazaretima u 20.30 sati. Metkovsko amatersko kazalište igrat će predstavu „Pomutnja“ Gorana Mašića u režiji Jasne Jukić večeras u 19 sati u Linđovoj lađi u Lazaretima. Studentski teatar Lero prikazat će predstavu „Kitice i Perlice“ Marina Držića u režiji Davora Mojaša 26. ožujka u ponedjeljak u 11 sati na svojoj sceni u Lazaretima.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.