Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na red za zaprašivanje došli Bosanka, Šumet, Knežica, Čajkovići, Sustjepan, Pile i Ploče

13.07.2022.

16:05

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Sanitat Dubrovnik d.o.o. nastavit će adulticidnu dezinsekciju pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV).

Noćas od 1 sat pa nadalje zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Bosanke, Šumeta, Knežice, Čajkovića, Sustjepana, zatim područje Pila i Ploča i to sljedeće ulice: Gornji Kono, Pera Bakića, Zagrebačka, P. Krešimira IV, Zlatni Potok, V. Bukovca, Frana Supila, Iza Grada, Branitelja Dubrovnika, Gradac, Splitski put uključujući sve sporedne ulice na ovom području.

"Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan", ističu iz Sanitata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.