Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Noćas se protiv komaraca zaprašuje Lapad

23.08.2022.

19:12

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Sanitat Dubrovnik d.o.o. nastavit će adulticidnu dezinsekciju pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV).

Noćas od 1 sat pa nadalje zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Lapada i to: Nikole Tesle, Lapadska obala, Šetalište Kralja Zvonimira, Iva Dulčića (uključujući i sve sporedne ulice u naseljima Orsan, Solitudo i Babin Kuk), zatim Kardinala Stepinca, Kralja Tomislava, Ispod Petke, Masarykov Put, Od Sv. Mihajla, Od Batale uključujući i sve sporedne ulice te područje Opće bolnice Dubrovnik s ulicama Dr. A. Šercera i Josipa Pupačića.

"Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore.Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla", ističu iz Sanitata.

U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.