Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Večeras se zaprašuje protiv komaraca u Lapadu

05.07.2022.

07:35

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Izvor: / Shutterstock

Sanitat Dubrovnik d.o.o. nastavit će adulticidnu dezinsekciju pojedinih područja grada, i to metodom hladnog zamagljivanja (ULV). U srijedu 6. srpnja (od 1 sat pa nadalje) zamagljivanjem će se obuhvatiti područje Lapada.

Ukuljčeni su Put Iva Vojnovića s naseljima Hladnica i Čokolino, područje Gospinog Polja i Gorice Sv. Vlaha, ulica Pera Čingrije, ulica Dr. A. Starčevića uključujući i sve sporedne ulice koje pripadaju kotaru Montovjerna (Bana J. Jelačića, Kneza Branimira, Gabra Rajčevića).

"Skrećemo pažnju građanima, posebno onima koji boluju od astme ili drugih bolesti dišnih organa, da za vrijeme zamagljivanja zatvore vrata i prozore. Također upozoravamo vozače na povećani oprez u prometu za vrijeme trajanja akcije. Posebno se upozoravaju pčelari da za vrijeme zamagljivanja drže pčele u košnicama, dok se u potpunosti ne raziđe insekticidna magla. U slučaju nepovoljnih klimatskih prilika, kao što su kiša ili pojačan vjetar, akcija se odgađa za sljedeći dan", ističu iz Sanitata.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.