Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

9. Tjedan karijera: "Znanja i vještine za danas i sutra"

13.03.2022.

08:27

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

9. Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku: "Znanja i vještine za danas i sutra"

9. Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku: "Znanja i vještine za danas i sutra"

Foto: Sveučilište u Dubrovniku / -

9. Tjedan karijera na Sveučilištu u Dubrovniku za temu ima: „Znanja i vještine za danas i sutra“, a održat će se u tjednu od 14. do 18. ožujka. Program donosi panele i radionice za studente na kojima će stručnjaci iz različitih područja dijeliti svoja iskustva koja mogu biti putokaz mladima na suvremenom tržištu rada.

Promjene u poslovnom svijetu postaju sve brže, prostora za inovacije i napredak u svakom pogledu ima napretek. Očekuje se da svi sudionici tržišta rada mogu pratiti taj tempo, a ključno pitanje je - kako. Kako ići u korak s vremenom i trendovima koji se pojavljuju u raznim područjima poslovanja, koja su to nova znanja i vještine koje mlada osoba koja tek istupa na tržište rada mora imati? Kako razvijati postojeće vještine koje bi mogle biti korisne i danas, i sutra? Svi zainteresirani odgovore mogu dobiti na Tjednu karijera od stručnjaka s bogatim iskustvom!

Program 9. Tjedna karijera prvi dan donosi panel „Zajedno na moru i s morem“ te panel „Novinari i PR-ovci, braća ili (tek) rođaci“.

U utorak će se održati Dan otvorenih vrata u Grand hotelu Imperial d.d. “Od prakse do karijere – kao izgraditi partnerski odnos?”, a lokacija je dakako Grand hotel Imperial d.d. u Ulici Marijana Blažića 2.

Osnivačica i direktorica Heartist centra Sanja Živković u Tjednu karijera održat će dvije radionice, jednu na hrvatskom i jednu na engleskom jeziku, na temu „Vodstvo - zašto, što, kako?“.

Freelancerica Maja Krištafor objasnit će studentima kako „Od profila na LinkedInu do posla u pet koraka“.

Na temu „Integracija tradicije, znanosti i visoke tehnologije u sestrinskoj praksi“ govorit će predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić, a o okusima Mediterana govorit će jedan od najboljih hrvatskih chefova Hrvoje Zirojević.

„Suvremeni razvoj konzervatorsko-restauratorske struke u tehnološkom smislu“ tema je prof. dr. sc. Denisa Vokića.

"Posebno ističemo i druženje UNIDU Alumni kluba u petak 18. ožujka u 18 sati u Studentskom domu na kojem se mogu upisati novi članovi, nekadašnji studenti Sveučilišta u Dubrovniku te doznati sve o planovima i budućim aktivnostima kluba, ali i brojnim novim pogodnostima koje očekuju sve članove", ističu organizatori.

Tjedan karijera odvijat će se u hibridnom formatu, gosti i predavači sudjelovat će preko Zoom platforme, a studenti će moći pratiti program iz učionica ili preko Zooma od kuće ili drugdje. Sva događanja Tjedna karijera otvorena su za zainteresiranu javnost, a namijenjena prije svega našim studentima. Pozivamo sve zainteresirane da se priključe programu na Zoomu!

Program i raspored Tjedna karijera te poveznice za Zoom dostupni su ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.