Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Baskijski kulinarski centar u posjetu Turističkoj i ugostiteljskoj školi

01.05.2022.

12:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Baskijski kulinarski centar u posjetu Turističkoj i ugostiteljskoj školi

Baskijski kulinarski centar u posjetu Turističkoj i ugostiteljskoj školi

Foto: TUŠ Dubrovnik / -

U organizaciji Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik od 25. do 28. travnja održan je niz edukativnih i metodoloških radionica za nastavnike strukovnih zvanja škole (kuharstvo, posluživanje i ekonomija), u hotelu Valamar Argosy Dubrovnik.

Radionice su vodili renomirani španjolski stručnjaci Baskijskog kulinarskog centra, koji je tehnički partner Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik na projektu „Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik“ financiranim bespovratnim sredstvima Europske unije.

Baskijski kulinarski centar (BCC) jedan je od najpoznatijih i najinovativnijih kulinarskih centara u svijetu. Osnovan je 2009. godine od strane Sveučilišta Mondragon i skupine istaknutih baskijskih kuhara s ciljem provođenja obuka, istraživanja, kreativnosti i inovacija u području kuharstva.

Izmjenom znanja, kreativnih vještina i tehnika, prateći nove vizije i svjetske trendove u turizmu i ugostiteljstvu, ostvarila se izuzetna suradnja Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i Baskijskog kulinarskog centra, čime su nastavnici strukovnih zvanja obogatili i usavršili svoje vještine i znanja u struci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.