Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Besplatna radionica "Alati, tehnike i vještine prezentiranja"

16.03.2023.

07:16

Autor: Radio Dubrovnik

Besplatna radionica "Alati, tehnike i vještine prezentiranja"

Besplatna radionica "Alati, tehnike i vještine prezentiranja"

Foto: DURA / -

Vještina prezentiranja, javnog nastupa i javnog komuniciranja korisna je u mnogim poslovnim, ali i životnim aspektima. Ta vještina nije ni rezervirana ni predodređena samo za posebne i odabrane ljude, već je ona nešto što svatko može usvojiti. Kao i kod svake vještine, i za njeno usvajanje i uvježbavanje potrebna je određena količina pripreme, vježbe i prakse.

Kako biste naučili kako uspješno prezentirati DURA organizira radionicu „Alati, tehnike i vještine prezentiranja“ u subotu 18. ožujka u 9 sati. Trajanje radionice je 8 sati.

Što je zapravo vještina prezentiranja? To je vještina koja nam omogućuje da o određenoj temi komuniciramo na koncizan, zanimljiv i entuzijastičan način.

Cilj ove interaktivne radionice je omogućiti svakom od polaznika da usvoji i, u simulaciji realnih situacija, isproba nekoliko jednostavnih i vrlo učinkovitih alata kojima će unaprijediti svoju vještinu prezentiranja te dobiti nove ideje i motivaciju za daljnje usavršavanje u tom području.

Sadržaj radionice:

• Prezentacija metodologija, alata i dobrih praksi

• Izrada kratke prezentacije u obliku jedne rečenice (high level pitch)

• Izrada kratke prezentacije u obliku jednog odlomka (elevator statement)

• Izrada podloge za prezentaciju u trajanju od 2 do 10 minuta (pitch canvas)

• Interaktivna vježba prezentiranja

• Povratne informacije i personalizirani savjeti za daljnje usavršavanje vještine prezentiranja

Sve više se u poslovnom okruženju od ljudi očekuje da prezentiraju proizvode i usluge koje nude, projekte, ideje, izvještaje, svoj rad i svoje kompetencije. Dobra prezentacija otvara brojne mogućnosti u poslovnom svijetu.

PREDAVAČ:

Karlo Kukec preko 15 godina radi u inovacijskom ekosustavu i potpori poduzetništvu. Voditelj je projekata u Invento Capital Partners gdje trenutno sudjeluje na uspostavi Venture Capital fonda u vrijednosti od 50 mil € koji će financirati Deep Tech startupe u regiji.

Uz redovite poslove koji uključuju vođenje EU projekata i inkubacijskog procesa s velikim se guštom, na razne načine i s različitih aspekata bavi i temom pitchinga. Živi u uvjerenju da je nešto malo uspio pripomoći 50-ak tvrtki da usavrše svoje prezentacije i dobiju financiranje iz programa PoC (Proof of concept) HAMAG BICRO-a. Suorganizirao je brojna pitch natjecanja u sklopu Voogle konferencije te održao niz pitch radionica za studente i poduzetnike. 2017. godine pobijedio je na Ignite pitch natjecanju u Seattlu u sklopu ICBI konferencije, a od 2018. do 2022. godine obnašao je dužnost direktora Tehnološkog parka Varaždin.

Prijave se zaprimaju putem online PRIJAVNICE.

Više informacija možete dobiti na e-mail: mpuljas@dura.hr ili telefon: 020/640-271

Broj polaznika je ograničen, stoga požurite!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.