Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Besplatna radionica "Kako samostalno voditi paušalni obrt"

28.11.2022.

07:35

Autor: Radio Dubrovnik

Besplatna radionica "Kako samostalno voditi paušalni obrt"

Besplatna radionica "Kako samostalno voditi paušalni obrt"

Foto: DURA / -

Dubrovačka razvojna agencija nastavlja sa Startup akademijom. Ovaj put organiziraju besplatnu radionicu “Kako samostalno voditi paušalni obrt” koja će se održati u srijedu 30. studenoga u 10 sati. Radionica će trajati 3 sata.

Radionica je namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti kroz tzv. paušalni obrt.

Cilj radionice educirati je poreznog obveznika koje sve samostalne djelatnosti može obavljati kroz paušalno oporezivanje, kao i o svim pravima i obvezama koje proizlaze iz važećih poreznih propisa o paušalnom oporezivanju.

Teme koje će se na radionici obraditi su:

• Koji je uvjet za paušalno oporezivanje dohotka od samostalne djelatnosti?

• Gdje i kada prijaviti obavljanje paušalne djelatnosti?

• Kolike su obveze poreza na dohodak i prireza te doprinosa?

• Koji su rokovi plaćanja istih?

• Koje poslovne knjige (knjigovodstvo) i obrasce voditi?

• Obveza ispostavljanja računa i fiskalizacija.

• Što znači poslovati sa inozemstvom i kako to oporezivati?

• Što kada se prekorače propisani uvjeti za paušalno oporezivanje?

Radionicu vodi Nataša Bašić - poduzetnica, računovotkinja i savjetnica za organizaciju poslovanja, financije i poreze. Nakon završenog ekonomskog fakulteta stječe desetogodišnje iskustvo u IT sektoru kao programerka i sistem analitičarka na razvoju poslovnog softvera za srednje i velike poduzetnike posebno u djelatnostima turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje i brodarstva – specijalizirana za izradu i implementaciju programa u dijelu računovodstva, financija i poslovne analize. Karijeru nastavlja kao financijska i operativna direktorica tvrtke Importanne Resort Dubrovnik, financijska direktorica građevinske tvrtke Konel d.o.o. Dubrovnik te generalna direktorica Hotela Lero Dubrovnik. Posebnu ekspertizu razvija u području upravljanje tvrtkama s poteškoćama i u reorganizaciji.

2016. godine zajedno sa suradnicima osniva tvrtku ACCONTO koja pruža usluge vođenja poslovnih knjiga malim i srednjim poduzetnicima, savjetovanje u dijelu računovodstva, financija i poreza, pomoć pri osnivanju poduzeća, organizaciji poslovnih aktivnosti, odabiru te implementaciji IT rješenja.

U skoro tridesetogodišnjoj karijeri okušala se i kao predavač na visokoškolskim ustanovama – bila je angažirana na RIT Croatia u Dubrovniku, kao i na kolegiju softverskog inženjerstva tijekom poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prijave za ovu radionicu zaprimaju se putem linka: PRIJAVNICA.

Više informacija možete dobiti putem e-maila mpuljas@dura.hr ili telefona 020/640-271

Broj polaznika ograničen je, stoga požurite!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.