Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

08:27 / 13.02.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Besplatna radionica "Kako samostalno voditi 'paušalni' obrt"

Besplatna radionica "Kako samostalno voditi 'paušalni' obrt"

Besplatna radionica "Kako samostalno voditi 'paušalni' obrt"

Foto: DURA / -

Dubrovačka razvojna agencija nastavlja sa Startup Akademijom. Ovaj put organizira besplatnu radionicu "Kako samostalno voditi 'paušalni' obrt" koja će se održati u utorak, 15. veljače u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10 sati.

Radionica traje tri sata, a namijenjena je osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti kroz tzv. 'paušalni' obrt.

Cilj radionice je upoznati poreznog obveznika koju samostalnu djelatnost može obavljati kroz paušalno oporezivanje, kao i sva prava i obveze koje proizlaze iz važećih poreznih propisa o paušalnom oporezivanju.

Teme koje će se na radionici obraditi su slijedeće:

• Koji je uvjet za paušalno oporezivanje dohotka od samostalne djelatnosti

• Gdje i kada prijaviti obavljanje paušalne djelatnosti

• Kolike su obveze poreza na dohodak i prireza, te doprinosa

• Koji su rokovi plaćanja istih

• Koje poslovne knjige (knjigovodstvo) i obrasce voditi

• Obvezu ispostavljanja računa i fiskalizaciju

• Što znači poslovati sa inozemstvom i oporezivanje istoga

• Što kada se prekorače propisani uvjeti za paušalno oporezivanje

Radionicu vodi Nataša Bašić - poduzetnica, računovođa i savjetnik za organizaciju poslovanja, financije i poreze. Nakon završenog ekonomskog fakulteta stječe desetogodišnje iskustvo u IT sektoru kao programer i sistem analitičar na razvoju poslovnog softvera za srednje i velike poduzetnike posebno u djelatnostima turizma, ugostiteljstva, građevine, proizvodnje i brodarstva – specijalizirana za izradu i implementaciju programa u dijelu računovodstva, financija i poslovne analize. Karijeru nastavlja kao financijski i operativni direktor tvrtke Importanne Resort Dubrovnik., financijski direktor građevinske tvrtke Konel d.o.o. Dubrovnik, te generalni direktor Hotela Lero Dubrovnik. Posebnu ekspertizu razvija za upravljanje tvrtkama s poteškoćama ili u reorganizaciji.

Od 2016. godine osniva, zajedno sa suradnicima, tvrtku ACCONTO koja pruža usluge vođenja poslovnih knjiga malim i srednjim poduzetnicima, savjetovanje u dijelu računovodstva, financija i poreza, pomoć pri osnivanju poduzeća, organizaciji poslovnih aktivnosti, odabiru te implementaciji IT rješenja.

U skoro tridesetogodišnjoj karijeri okušala se i kao predavač na visokoškolskim ustanovama, te bila angažirana na RIT Croatia u Dubrovniku, te na kolegiju softverskog inženjerstva tijekom poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Prijave za ovu radionicu se zaprimaju putem slijedećeg linka: PRIJAVNICA

Za prisustvovanje na radionici je potrebno imati COVID potvrdu (ako ste cijepljeni, ako imate negativan (brzi) test na SARS-CoV-2 ili ste nedavno preboljeli bolest COVID-19)

Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hr ili telefona 020/640-271

Požurite, jer broj polaznika je ograničen!


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.