Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Besplatni upis za prvašiće u Dubrovačke knjižnice

18.09.2023.

09:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Knjižnice središta kulturnog života

Knjižnice središta kulturnog života

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Dubrovačke knjižnice slave Međunarodni dan pismenosti pružajući besplatan upis učenicima koji su krenuli u prvi razred osnovne škole.

"Pozivaju se roditelji da zajedno sa svojim školarcima posjete Narodnu knjižnicu Grad (Od puča 6) ili neki od ogranaka Dubrovačkih knjižnica te iskoriste ovu priliku za besplatan upis, uključujući godišnju članarinu u Dubrovačkim knjižnicama. Ova inicijativa traje do 30. rujna, pružajući svim prvašićima priliku da istraže svijet knjiga i stvaraju ljubav prema čitanju od samog početka njihovog školskog puta. Prilikom upisa, roditelji trebaju predočiti svoju osobnu iskaznicu i ispuniti upisnicu za svoje dijete", ističu iz Dubrovačkih knjižnica.

Međunarodni dan pismenosti naglašava važnost pismenosti kao temeljnog ljudskog prava i osnove za cjeloživotno učenje, a Dubrovačke knjižnice podržavaju ovu inicijativu kako bi doprinijele rastu novih čitatelja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.