Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Buduće frizerke i kozmetičarke učile o crtanju 3D olovkama

27.01.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Buduće frizerke i kozmetičarke učile o crtanju 3D olovkama

Buduće frizerke i kozmetičarke učile o crtanju 3D olovkama

Foto: Zajednica tehničke kulture DNŽ / -

Protekla dva dana u Centru za mlade Dubrovnik su održane dvije radionice crtanja 3D olovkama za učenice drugog i trećeg razreda Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik smjera Frizer i Kozmetičar.

Radionice su organizirane na inicijativu profesorice Ivone Vujičić. Radionice je vodio tajnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica. Osim radionica učenicama je prezentiran Centar za mlade Dubrovnik, kao i udruge i programi koji se odvijaju u njemu kroz cijelu godinu.

Na radionicama su učenici s 3D olovkama i plastikom crtali razne predmete prema predlošcima. Za radionice su bili pripremljeni posebni predlošci sa škaricama, češljevima, usnama, očima i slično prilagođeno usmjerenju polaznica. Svi izrađeni predmeti će krasiti razrede u Obrtničko tehničkoj školi Dubrovnik.

Kroz ove programe je uspostavljena kvalitetna suradnja s mladima između Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije s Obrtničkom i tehničkom školom Dubrovnik u Centru za mlade Dubrovnik. U idućim mjesecima će se nastaviti održavati radionice crtanja 3D olovkama, ali i druge radionice područja tehničke kulture i STEM područja s učenicima iz Obrtničke i tehničke škole Dubrovnik.

Ako ima još osnovnih i srednjih škola zainteresiranih za suradnju iz Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednice tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije pozivaju da im se jave radi dogovora oko tema i termina radionica za njihove učenike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.