Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dvodnevni program obilježavanja Međunarodnog dana mladih

11.08.2022.

07:18

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dvodnevni program obilježavanja Međunarodnog dana mladih

Dvodnevni program obilježavanja Međunarodnog dana mladih

Foto: Centar za mlade Dubrovnik / -

U sklopu Međunarodnog dana mladih, koji se obilježava 12. kolovoza, Centar za mlade Dubrovnik organizira dvodnevni program koju obuhvaća raznovrsne radionice i predavanja.

Program započinje danas u jutarnjim satima kada će Zajednica Tehničke Kulture Dubrovnik (ZTK) održati dvije radionice izrade elektro makete s početkom u 9 i 11 sati, dok je za popodne u 18 sati organiziran posjet Muzeju crvene povijesti uz stručno vođenje. Program prvog dana završava projekcijom hvaljenog filma „Pusti Dobre, pusti“ u 19 sati te radionicom o razumijevanju važnosti tematike filma u 20 sati koju će voditi Ivana Bratoš.

Drugi dan obilježavanja, u petak 12. kolovoza, počinje predavanjem Agencije za mobilnost u 10 sati, a zatim u 11 sati slijede „Otvorena vrata laboratorija & karijere u STEMu info“ gdje će se svi zainteresirani imati prilike upoznati s znanstveno-tehnološkim dijelom Centra za mlade Dubrovnik i prilikama za mlade koje UR Institut i ZTK Dubrovnik donose poput radionica, mentorskih programa i sličnih aktivnosti. U podne je zakazana interaktivna radionica Science Underground Academy (UR institut), dok će se u 12:30 predstaviti zanimljive prilike za mlade u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik, Udruge za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK te udruge Erasmus Student Network Dubrovnik.

U popodnevnom dijelu programa sve zainteresirane očekuju dvije radionice: „Radionica fotografije za svakoga“ Udruge Luža s početkom u 14 sati te „Molekularno biohakiranje“ UR instituta s početkom u 17 sati, dok je u 18 sati zakazano intelektualno druženje uz kavu, u obliku svježeg izdanja S.A.I.N.T. (Science, Art, Industry, Nature & Technology) Caffe-a.

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih završava s koncertom „DAB fest“ u Gružu u 19 sati gdje će nastupiti mladi dubrovački glazbenici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.