Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Franković čestitao Romani Delić na drugom mjestu na međunarodnoj jezičnoj olimpijadi

24.05.2022.

12:47

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Franković čestitao Romani Delić na drugom mjestu na međunarodnoj jezičnoj olimpijadi

Franković čestitao Romani Delić na drugom mjestu na međunarodnoj jezičnoj olimpijadi

Foto: Grad Dubrovnik / -

Povodom osvojenog drugog mjesta na međunarodnoj jezičnoj olimpijadi koja se održala od 18. do 20. svibnja u talijanskom gradu Lido de Jesolo, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku Romani Delić, učenici petog razreda Osnovne škole Montovjerna.

Draga Romana,

čestitam ti na izvrsnom rezultatu koji si postigla na natjecanju međunarodnoj jezičnoj olimpijadi u Italiji. Od 39 učenika iz brojnih europskih zemalja, ti si ostvarila drugo mjesto što pokazuje da se radom, disciplinom i znanjem zaista može puno postići.

Tvoje postignuće služi na ponos Dubrovniku i cijeloj Osnovnoj školi Montovjerna koja se po prvi put uključila u međunarodno natjecanje iz engleskog jezika i zahvaljujući upravo tebi zabilježila ovakav uspjeh, a za to je svakako zaslužno i vodstvo mentorice Ane Šimunović te profesorice Ivane Jašić koja te pratila i bodrila kroz ovo nezaboravno iskustvo.

Vjerujem da će tvoje priznanje biti inspiracija za sve ostale učenike koji na ovaj način mogu pokazati koliko su talentirani. Znanje je moć, a poznavanje jezika zaista otvara vrata svijeta. Zato od srca želim da samo tako nastaviš i dalje, budi vrijedna i predana učenju, neka te i dalje vodi strast i veliko zanimanje za jezike koje te je i dovelo do ovog hvalevrijednog rezultata.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.