Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

07:45 / 16.05.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Izložba „Držić u očima gimnazijalaca“ danas u Gimnaziji

Izložba „Držić u očima gimnazijalaca“

Izložba „Držić u očima gimnazijalaca“

Foto: Dom Marina Držića / -

Dom Marina Držića u suradnji s Gimnazijom Dubrovnik već nekoliko godina provodi program „Držić u očima gimnazijalaca“.

Ovaj put gimnazijalci su Držića gledali očima likovne umjetnosti, sudjelujući na višemjesečnoj likovnoj radionici pod mentorstvom profesorice likovne umjetnosti Ivanke Lilić i muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, Jasmine Runje.

Rezultat projekta bit će predstavljen uoči Međunarodnog dana muzeja, na izložbi radova polaznika likovne radionice „Držić u očima gimnazijalaca“ u Gimnaziji Dubrovnik danas u 13 sati.

Radionica se izvodila od 20. listopada 2021. do 11. svibnja 2022. unutar likovne grupe u sklopu nastave u prostorima Gimnazije.

Sudjelovalo je sedamnaest učenika, a bile su im ponuđene dvije teme: Ljubav u Držićevim djelima i Držićev Grad koje su interpretirali tehnikom akrila na platnu.

"Kako su gimnazijalci doživjeli Držićev i svoj Grad te likove koji se u njegovim djelima nalaze u različitim vrstama ljubavnog odnosa, pokazat će izložbom svojih radova na koju vas s veseljem pozivamo", ističu iz DMD-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.