Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Mara Bezek, Laura Kursar i Vito Farac uspješni na Match Raceu

04.12.2022.

12:39

Autor: Radio Dubrovnik

Mara Bezek, Laura Kursar i Vito Farac uspješni na Match Raceu

Mara Bezek, Laura Kursar i Vito Farac uspješni na Match Raceu

Foto: TUŠ Dubrovnik / -

Na održanom natjecanju "Match Race" u Splitu u sklopu Enter konferencije maturantice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik Mara Bezek i Laura Kursar pod vodstvom mentorica Branke Gunjine i Sandre Bender ostvarile su zavidne rezultate.

Na natjecanju sudjelovalo je 12 učenika (po dva iz svakog Regionalnog centra kompetentnosti) koji su nasumičnim izvlačenjem podijeljeni u parove.

Mara i Laura u paru s učenicima iz Regionalnog centra kompetentnosti Opatija i Regionalnog centra kompetentnosti Pula izradile su i prezentirale video priču (Microsoft Sway) na temu “Kulturno-povijesna baština u Splitsko-dalmatinskoj županiji u funkciji održivog turizma”.

"Čestitamo našim u čenicama Mari Bezek koja je osvojila drugo mjesto i Lauri Kursar na osvojenom četvrtom mjestu u disciplini 'Sustainable Tourism'", poručuju iz TUŠ-a.

Na natjecanju "Match Race" sudjelovali su i učenici Srednje škole Petra Šegedina iz Korčule, partnerske škole Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik.

"Čestitamo učeniku Vitu Farcu na osvojenom drugom mjestu u kategoriji Kuharstvo – priprema jela od brancina i njegovoj mentorici Rini Poši", ističu iz TUŠ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.