Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Na Suđurđu radionica "Eko certificiranje – značaj na tržištu"

08.05.2022.

07:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Ilustracija

Ilustracija

Foto: snimka zaslona / pexels

U sklopu projekta TAKE IT SLOW, Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA pozivaju na drugu po redu radionicu na temu EKO CERTIFICIRANJE – ZNAČAJ NA TRŽIŠTU za male i srednje proizvođače na otoku Šipan.

Radionica će se održati u utorak 10. svibnja u 13 sati u Luži na Suđurđu.

Kao i prethodnu radionicu u Putnikovićima na poluotoku Pelješac, i ovu će radionicu voditi Ana Marušić Lisac, dipl. ing. agronomije, koja se bavi kontrolom i certifikacijom ekološke poljoprivrede i proizvodnje više od dvadeset godina. Aktivno radi na promociji održivosti, regenerativne poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora, s naglaskom na radu s malim proizvođačima, osobito na udaljenim i teže pristupačnim prostorima.

Na radionici će biti riječi o tehničkim aspektima i aspektima tržišta u ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji, eko certifikatima te lancima dobave.

Mail za potvrdu sudjelovanja na radionici je pljubicic@dunea.hr

Broj telefona za potvrdu sudjelovanja je +385 (20) 638 452

TAKE IT SLOW je strateški bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne i održive destinacije. Fokus projekta je na malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more bogatima materijalnom i nematerijalnom baštinom koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju. Vrijedan je više od 28 milijuna kuna od čega su 85 posto sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Dubrovačko-neretvansku županiju na raspolaganju je 6,5 milijuna kuna. Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA. Više informacija o projektu može se pronaći na službenoj stranici Regionalne agencije DUNEA.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.