Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Nova ulaganja u Osnovnoj školi Kuna pelješka

30.11.2022.

15:51

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Kuna pelješka

Kuna pelješka

Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Dubrovačko-neretvanska županija i u ovoj je godini nastavila ulagati u poboljšanje uvjeta školovanja djece u OŠ u Kuni pelješkoj.

Uloženo je 650 tisuća kuna, a u financiranju je s 420 tisuća kuna sudjelovalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU iz programa razvoja otoka u 2022. godini.

Na središnjoj zgradi škole, postavljen je novi krov, obavljena međukatna konstrukcija i sanirani podovi i zidovi u zgradi a postavljena je i zaštitna ograda od kovanog željeza oko obnovljenog školskog igrališta.

Zadovoljstvo obavljenim radovima izrazio je i župan Nikola Dobroslavić koji je sa zamjenikom Joškom Cebalom nedavno posjetio učenike i nastavnike u kunovskoj školi, rekavši tom prigodom da je u ovoj godini županija iz svog proračuna za ulaganja u osnovno školstvo na području županije izdvojila 8 i pol milijuna kuna.

Na dosadašnjim ulaganjima u osnovno školstvo u orebićkoj općini zahvalili su mu ravnateljica OŠ Kuna Ana Milovčić i naćelnik općine Orebić Tomislav Ančić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.