Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Od petka do nedjelje manifestacija "Aeronaut 7"

21.04.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Manifestacija "Aeronaut 7"

Manifestacija "Aeronaut 7"

Foto: Zajednica tehničke kulture / -

"Aeronaut 7" će se održati od 22. do 24. travnja u Centru za mlade Dubrovnik i sportskoj dvorani OŠ Lapad.

"Aeronaut 7" je manifestacija zrakoplovne tematike, koja se sastoji od predavanja, igraonica i radionica za djecu i odrasle. Osnovni cilj je upoznati sve polaznike s različitim vidovima zrakoplovnog sporta i tehničke kulture.

I ovaj put osmišljen je bogat program za djecu: natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona, utrke dronova i radionica o upravljanju avionima na daljinsko upravljanje.

Za odrasle će biti predavanje o sportskom letenju i predstavljanje knjiga zrakoplovne tematike. Predavanje "Sportsko letenje" će održati gostujući predavač - pilot Damir Horvat, a knjige o povijesnim zrakoplovima će predstaviti član Aerokluba Nimbus Mario Raguž.

Program Aeronaut 7:

petak 22. travnja u 19:30 u Centru za mlade Dubrovnik – predavanje Damir Horvat “Sportsko letenje”

subota 23. travnja 2022 u 19:30 u Centru za mlade Dubrovnik – Mario Raguž, predstavljanje knjiga o povijesnim zrakoplovima

nedjelja 24. travnja 2022 u 10:00 u sportskoj dvorani OŠ Lapad – natjecanje u izradi i bacanju papirnatih aviona, utrke dronova, radionica o upravljanju avionima na daljinsko upravljanje

Broj mjesta na radionicama je ograničen. Radionice su besplatne za sve polaznike, prijave su obavezne ispunjanjem prijavnice na: www.ztk-du.hr/aeronaut-prijave/

Manifestaciju Aeronaut 6 organiziraju Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u sklopu projekta Du STEM, koji je 85 posto sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15 posto iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.