Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održan prvi "Open lab door & careers in STEM info"

16.04.2022.

09:56

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Održan prvi "Open lab door & careers in STEM info"

Održan prvi "Open lab door & careers in STEM info"

Foto: Zajednica tehničke kulture DNŽ / -

U četvrtak 14. travnja Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu Du STEM projekta su održali dan otvorenih vrata laboratorija u Centru za mlade Dubrovnik.

Na prvom Open lab door & careers in STEM info se odazvalo 95 posjetitelja, od čega je najviše bilo djece i mladih koji su ušli u 3D svijet crtajući 3D modele pomoću 3D olovaka i plastike. Osim standardnih predložaka za crtanje, sukladno nadolazećim blagdanima s 3D olovkama su se izrađivala i uskršnja jaja.

Osim crtanja 3D olovkama, svi posjetitelji su se upoznali s djelovanjem, programima i prostorima u kojem Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura provode raznovrsne STEM edukacije.

Roditelje je najviše zanimalo kada kreću nove STEM edukacije za djecu i mlade. Organizatore ovog događaja veseli činjenica da su ovim privukli veliki broj novih korisnika koji do sada nisu sudjelovali na STEM aktivnostima i radionicama u Centru za mlade Dubrovnik, te što su veći dio posjetitelja bile djevojke i cure.

Open lab door & careers in STEM info su organizirali Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM, koji je 85% sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, a 15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.