Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održane radionice "Roboti u parku"

24.08.2022.

07:16

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Radionica "Roboti u parku"

Radionica "Roboti u parku"

Foto: Zajednica tehničke kulture / -

U utorak 23. kolovoza u parku Luja Šoletića u sklopu manifestacije Ljeto u Gružu su se održale dvije radionice robotike i programiranja bez ekrana, pod nazivom Roboti u parku. Na radionicama je sudjelovalo dvadesetak djece.

Na radionicama robotike i programiranja bez ekrana polaznici su programirali Cubetto robote.

Cubetto set se sastoji od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču. Svaka boja pločice predstavlja drugu naredbu, pa su polaznici vrlo brzo naučili kako će zadati određene naredbe robotu. Prema zadanim naredbama Cubetto robot se kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana. Svi polaznici su na kraju radionice dobili uvjerenja o uspješno odrađenoj radionici.

Radionice robotike i programiranja bez ekrana u sklopu Ljeta u Gružu i kao dio Europskog tjedna programiranja su održali Informatički klub Futura, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.