Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Održano 1. kolo županijske Modelarske lige

10.04.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Održano 1. kolo županijske Modelarske lige

Održano 1. kolo županijske Modelarske lige

Foto: Zajednica tehničke kulture DNŽ / -

Modelarska liga Dubrovačko-neretvanske županije se ove godine provodi kroz dva kola. U petak 08. travnja u OŠ Petra Kanavelića u Korčuli se održalo prvo otočno kolo na kojem su se natjecale 4 ekipe s područja otoka Korčule i Orebića, po dvije iz OŠ Petra Kanavelića i OŠ Orebić.

U Centru za mlade Dubrovnik 12. svibnja će se održati drugo kolo na kojem će se natjecati ekipe s kopnenog dijela županije iz Metkovića, Opuzena, Dubrovnika i Župe Dubrovačke.

Modelarska liga je ekipno natjecanje učenika u području modelarstva/maketarstva. Svaka ekipa ima 2 učenika. Izrada tehničkih tvorevina u području modelarstva je jedan od odličnih načina za stjecanje tehničkih kompetencija, za usvajanje znanja tehničkog crtanja, rukovanja strojevima i alatima te razvijanje kreativnosti koja dolazi do izražaja pri izradi tehničke tvorevine.

Učenici su puna tri sata izrađivali tehničku tvorevinu u obliku kuće kutije. Najbolje ekipe s Modelarske lige Dubrovačko-neretvanske županije će predstavljati županiju na državnoj razini Modelarske lige.

Natjecanje su organizirali Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije, Društvo pedagoga tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika u suradnji s OŠ Petra Kanavelića u Korčuli, uz podršku Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.