Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Plivajmo zajedno": Diplome za 32 polaznika

19.08.2022.

17:44

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Projekt Crvenog križa "Plivajmo zajedno"

Projekt Crvenog križa "Plivajmo zajedno"

Foto: Crveni križ / -

Dubrovački Crveni križ podijelio je 32 diplome djeci polaznicima male škole plivanja pod nazivom „Plivajmo zajedno“. Sveukupno je projektom bilo obuhvaćeno 35 djece.

Školica plivanja pod nazivom „Plivajmo zajedno“ organizirana je od 1. do 19. kolovoza 2022. godine uz pomoć Hrvatskog Crvenog križa kroz projekt „Sigurnost na vodi“ i uz potporu Grada Dubrovnika. Djeca su savladavala osnovne tehnika plivanja, upoznata su s kodovima Hrvatskog Crvenog križa o sigurnom ponašanju na vodi, te su se zabavila na „igralištu moru“ na plažama Mandrač-Solitudo i Štikovica.

„Kad mi je mama rekla da ću ić, bio sam sretan. Zno sam plivat ko kučak ali nisam zno ko dupin.“, kazao nam je M. „Ovo mi je bilo preprepredobro, možda bi moglo bit malo manje prenaporno“, kaže J. jedna mala plivačica koja je odagnala bojazan od ronjenja. „Ja bi da su naši instruktori s nama cijelo ljeto“, nadodaje V., „jer ovo je super“. „Ja sam bila lani, a i dogodine ću!“ kaže A.

Zahvaljujemo se instruktorima i spasiocima koji su proveli obuku, te roditeljima na povjerenju koje su nam ukazali.

Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik planira nastaviti s ovim projektom, a sve u cilju smanjenja i prevencija nesreća na vodi i moru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.