Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Poljoprivrednici s Pelješca, Korčule i iz doline Neretve učili o seoskom turizmu

31.03.2022.

14:43

Autor: HRT - Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Dom vinarske tradicije u Putnikoviću

Dom vinarske tradicije u Putnikoviću

Foto: Dom vinarske tradicije u Putnikoviću / -

U organizaciji Uprave za stručnu potporu razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede, a u sklopu mjere prenošenja znanja i aktivnosti informiranja, od 28. do 30. ožujka na Pelješcu je održan stručni tečaj pod nazivom „Seoski turizam“.

Pohađalo ga je tridesetak poljoprivrednika s Pelješca, Korčule i doline Neretve koji se već bave ili se namjeravaju baviti nekim oblikom seoskog turizma.

Prva dva dana tečaja održana su u Domu vinarske tradicije u Putnikoviću, a predavači su bili Frano Mihlinić i Ivana Tomac Talajić iz Uprave za Pelješac i Neretvu Ankica Rogošić iz uprave u Splitu i Andjelka Pejaković i Andrea Ćosić iz središnje uprave u Zagrebu.

Posljednjeg dana održana je terenska nastava u Kuni s posjetom i obilaskom obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Josipa i Miljenka Antunovića, jednog od najuspješnijih na Pelješcu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji se već dvadesetak godina bavi uzgojem ovaca i koza, ima farmu magaraca i pruža vrhunsku turističku uslugu.

Tečaj za polaznike je bio besplatan, a svi će dobiti potvrdu o završenom programu osposobljavanja koja će im poslužiti za upis dopunskih djelatnosti seoskog turizma na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.