Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predavanje Krunoslava Ivanišina "Projekti i stvari"

12.05.2023.

09:20

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Predavanje Krunoslava Ivanišina "Projekti i stvari"

Predavanje Krunoslava Ivanišina "Projekti i stvari"

Foto: Društvo arhitekata Dubrovnik / -

Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Studentski centar Sveučilišta u Dubrovniku i Društvo arhitekata Dubrovnik pozivaju na predavanje izv.prof.art.dr.sc. Krunoslava Ivanišina s Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u 18 sati u maloj dvorani Studentskog centra. Tema predavanja je "Projekti i stvari". Predavanje će tematizirati metafiziku arhitektonskog stvaranja i ostvarenja.

Dr.sc. Krunoslav Ivanišin rođen je 1970. U Dubrovniku. Izvanredni je profesor na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na Katedri za arhitektonsko projektiranje. Nagrađivani je hrvatski arhitekt s međunarodnim projektantskim, publicističkim i pedagoškim iskustvom. Izlagao je na Venecijanskom biennalu 2010., a za realizaciju stambene zgrade „Villa u pogledu“ u Dubrovniku, dobio je 2021. godine nagradu Drago Galić za najuspješnije ostvarenje u području stambene arhitekture. Osim nagrađene ‘’Ville u pogledu’’ autor je POS-a u Mokošici i javne garaže sa športskom dvoranom na Ilijinom glavici. Partner je u arhitektonskom redu IVANISIN.KABASHI.ARHITEKTI.

Najavljeno predavanje je drugo u ciklusu predavanja u organizaciji Hrvatske komora arhitekata – Područnog odbora Dubrovnik, Studentskog centra Dubrovnik i Društva arhitekata Dubrovnik. Ciklus predavanja je potaknut problemima u gradskom i prirodnom prostoru karakterističnim za gospodarsku monokulturu turizma i uzročnu preeksploatiranost prostornih resursa i fenomenoloških obrazaca. Situacija je posebno prepoznatljiva na Mediteranu gdje gotovo svi gradovi dijele iste ili slične probleme.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.