Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Predavanje psihoterapeutkinje Maje Jakšić "Mater plače, ćaća viče"

23.09.2022.

11:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Predavanje psihoterapeutkinje Maje Jakšić "Mater plače, ćaća viče"

Predavanje psihoterapeutkinje Maje Jakšić "Mater plače, ćaća viče"

Foto: Caritas Dubrovačke biskupije / -

U sklopu obilježavanja Dana Caritasa Dubrovačke biskupije u dvorani Ivana Pavla II. u 18 sati psihoterepeutkinja Maja Jakšić održat će predavanje pod nazivom “Mater plače, ćaća viče” koje će osvijetliti uzroke i posljedice popustljivog odgoja.

U predavanju će se propitivati način na koji danas odgajamo djecu, govoriti o nedosljednosti u odgoju, važnosti granica, šteti koju popustljivo roditeljstvo nanosi djeci i samim roditeljima, pitati se jesmo li kao roditelji zabrljali te što još uvijek možemo učiniti kad vidimo da brod s našom djecom plovi u pogrešnom smjeru.

Psihoterepeutkinja Maja Jakšić je nakon završetka Teološko-katehetskog instituta u Splitu završila specijalizaciju iz savjetovanja i psihoterapije pri Institutu Williama Glassera, zatim specijalistički poslijediplomski studij iz pastorala kriznih situacija te stekla europsku diplomu iz psihoterapije. Održala je brojna predavanja i radionice diljem Hrvatske i u inozemstvu. Trenutačno je zaposlena na projektu Hrvatskog društva bračnih i obiteljskih savjetovatelja u sklopu kojeg pruža pastoralnu potporu osobama stradalima u potresu na Banovini. Autorica je knjige “Sindrom izgaranja na radnome mjestu” i preko 20 stručnih članaka iz područja kriznih životnih situacija. Udana je i majka četvero djece.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.