Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

12:47 / 15.05.2022.

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Predstavljen nacionalni program "Rođeni za čitanje"

Predstavljen nacionalni program "Rođeni za čitanje"

Predstavljen nacionalni program "Rođeni za čitanje"

Foto: Grad Dubrovnik / -

Nacionalni program poticanja čitanja djece od najranije dobi pod nazivom "Rođeni za čitanje" predstavljen je u sklopu sastanka pedijatara Dalmacije na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku.

O važnosti čitanja djeci od najranije dobi s ciljem razvoja rane pismenosti govorile su stručna suradnica i idejna začetnica programa "Rođeni za čitanje" Marija Radonić, profesorica sa Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Anita Peti-Stantić te voditeljica Nacionalne strategije poticanja čitanja iz Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Maja Zrnčić.

Program "Rođeni za čitanje" provode Ministarstvo kulture i medija u suradnji s Ministarstvom zdravstva Republike Hrvatske, uz podršku Hrvatskog pedijatrijskog društva i Hrvatskog društva za socijalnu i preventivnu pedijatriju. Jedan od ključnih ciljeva programa jest razviti nacionalnu mrežu pedijatara koji će uputiti svakog roditelja/skrbnika na redovitim sistematskim pregledima djece na razvoj čitalačkih navika naročito razvoja čitateljskog mozga u digitalnom svijetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.