Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Radionica "Za bolju budućnost Jadrana" u Ekonomskoj i trgovačkoj školi

18.05.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

"Zeleno-plavi dan" naziv je događanja koje će se održavati danas od 12,30 do 14,00 sati u Ekonomskoj i trgovačkoj školi, a u sklopu ovogodišnjeg Europskog tjedna strukovnog obrazovanja.

Ovo je drugo događanje koje je škola prijavila Europskoj komisiji i koje je, pored Sajma vježbeničkih tvrtki, uvršteno u službeni program obilježavanja šestog po redu Europskog tjedna strukovnog obrazovanja.

Učenici, inače članovi GLOBE skupine, prezentirat će rezultate svojih istraživanja vezano uz utjecaj kruzera na morski okoliš i oborinskih voda na kvalitetu mora u Uvali Lapad. Nakon prezentacije, učenici će održati radionicu naziva "Za bolju budućnost Jadrana" u kojoj će prikazati postupak analize uzoraka morske vode dobivenih s različitih lokacija. Cilj radionice je osvijestiti učenike o potrebi i važnosti očuvanja morskog okoliša. Na radionici se očekuju učenici iz osnovnih škola.

U četvrtak 19. svibnja učenici Ekonomske i trgovačke škole sudjelovat će u radionici, koja će se održavati u suradnji s Odjelom za umjetnost i restauraciju Sveučilišta u Dubrovniku, naziva: "Kružna ekonomija - kako možemo iskoristiti ljušture kamenica i mušula".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.