Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Sajam vježbeničkih tvrtki u Sponzi

16.05.2022.

07:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Palača Sponza u Dubrovniku

Palača Sponza u Dubrovniku

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Sajam vježbeničkih (učeničkih) tvrtki Dubrovačko-neretvanske županije održat će se u atriju palače Sponza danas od 11 do 13,30 sati. Na sajmu će sudjelovati učenici iz deset vježbeničkih tvrtki.

"Nakon stanke od dvije pandemijske godine dočekali smo da sajam možemo ponovno organizirati uživo. Ovo je 6. sajam po redu u organizaciji naše škole za područje cijele županije. Ove godine uvršten je u službeni program Europske komisije s kojim se obilježava šesti po redu europski tjedan strukovnog obrazovanja. Europska komisija je odredila da ove godine to bude tjedan od 16. do 20. svibnja", ističu iz Ekonomske i trgovačke škole.

Cilj "Sajma vježbeničkih tvrtki" je omogućiti učenicima smjerova ekonomist i komercijalist predstavljanje rada svojih tvrtki kroz prezentacije, uređenje štandova, izlaganje na štandovima i sudjelovanje u sajamskom poslovanju.

Otvaranje sajma je u 11 sati, od 11,30 do 12,30 učenici prezentiraju rad tvrtki, a vrijeme od 12,30 do 13,30 predviđeno je za sajamsko poslovanje. Sajam se zatvara u 14 sati proglašenjem najuspješnijih tvrtki.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.