Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

STEM radionice u OŠ Ivana Gundulića

17.05.2022.

14:57

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

STEM radionice

STEM radionice

Foto: Projekt "Sa STEMom raSTEMo" / -

Edukativne radionice vrlo uspješnog projekta “Sa STEM-om raSTEMo” održat se u srijedu 18. svibnja od 8:50 u Osnovnoj školi Ivana Gundulića.

Osnovni je cilj projekta i radionica, koje su do sada održane u više od 20 škola diljem Hrvatske, popularizacija STEM područja, a ovaj edukativni model se provodi temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja za provedbu programa u obrazovnim ustanovama.

Naime, učenici trećih i četvrtih razreda prolaze kroz tri radionice: biologije i kemije, fizike te informatike i robotike, koristeći pritom nove LCD mikroskope, programirajući mikrobitove i služeći se ostalom modernom tehnologijom.

„Budući da znanje o prirodnim znanostima i tehnologijama značajno doprinosi osobnom, društvenom i profesionalnom životu pojedinaca, razumijevanje prirodnih znanosti i tehnologije središnja je komponenta pripremljenosti za život mladih ljudi. Kao odgovor na takve potrebe osmišljen je projekt Sa STEMom raSTEMo", ističe autorica projekta prof. Nikolina Ribarić.

Partneri dvogodišnjeg projekta “Sa STEMom raSTEMo” vrijednog gotovo 2,3 milijuna kuna su Institut Ruđer Bošković i Centar za kulturu Jastrebarsko, dok je nositelj Društvo Naša djeca Jastrebarsko.

Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda na način da 85 posto iznosa sufinancira EU, a 15 posto iznosa Vlada Republike Hrvatske. Za sve sudionike radionica je besplatan, a svi sudionici radionica dobivaju na poklon jednogodišnje mozaBook Classroom licence za korištenje digitalne obrazovne mozaBook platforme.

Više o projektu saznajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.