Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Kneževom dvoru radionica za djecu "Božić i Stara godina kod Kneza"

09.12.2021.

16:23

Autor: Radio Dubrovnik

Atrij Kneževa dvora u Dubrovniku u adventskom ozračju

Atrij Kneževa dvora u Dubrovniku u adventskom ozračju

Foto: Dubrovački muzeji / -

U sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, Pedagoški odjel Dubrovačkih muzeja 11. prosinca u 10 sati u atriju Kneževa dvora organizira predavanje i radionicu za djecu od 10 do 13 godina pod nazivom „Božić i Stara godina kod Kneza“.

Cilj predavanja je predstaviti ceremonijalni protokol u Kneževu dvoru za vrijeme Božića i Stare godine i portrete četiri dubrovačka plemića (Marin Franov Tudizić, Vladislav Marin-Sekundov Buća, Božo-Lujo Saraka i Klement Ivanov Menčetić) koji su obnašali dužnost kneza u mjesecu prosincu.

Nakon uvodnog predavanja, bit će održana i radionica koja će se sastojati od kviza znanja, male memory igre i oslikavanja grbova navedenih plemićkih obitelji sa slike Grbovnik dubrovačkog plemstva izložene u stalnom postavu Kulturno – povijesnog muzeja.

Autori predavanja i radionice su viša kustosica pedagoginja Aleksandra Piteša i kustos pedagog Bruno Bijađija.

Zbog epidemioloških mjera broj polaznika na radionici je ograničen, a prijave (ime i prezime) se šalju na e-mail: radionice@dumus.hr zaključno do petka 10. prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.