Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću kuharska radionica o veganstvu i vegetarijanstvu

21.04.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Orebiću kuharska radionica o veganstvu i vegetarijanstvu

U Orebiću kuharska radionica o veganstvu i vegetarijanstvu

Foto: TZ općine Orebić / -

Turistička zajednica Općine Orebić u sklopu edukacija za pripremu turističke sezone 2022. godine angažirala je visoku školu Aspira za održavanje edukacije za kuhare pod nazivom „Novi gastronomski trendovi: veganstvo i vegetarijanstvo“.

Ciljani polaznici edukacije su voditelji hotela, šefovi kuhinje, voditelji restorana, konobari, kuhari.

Iz TZO Orebić navode da je veganska i vegetarijanska prehrana posljednjih godina postala sve popularnija te se suvremena gastronomska ponuda treba prilagoditi promjenama na tržištu.

Cilj ove radionice je osuvremeniti i obogatiti ponudu veganskih i vegetarijanskih jela kako bi ona zadovoljila sve strandarde gostiju. Radionica uključuje kreativan rad s namirnicama koje su naizgled jednostavne i lako dostupne, a obrađene su i prezentirane na vizualno atraktivan način.

Voditelj radionice je masterchef Nikša Boban: „Naglasak radionice stavlja se na upotrebu autohtonih dalmatinskih namirnica kako bi osim ukusno pripremljenog jela, gostima pokazali bogatstvo lokalnih namirnica“.

Radionica će se održavati tri dana 19., 20. i 21. travnja u Hotelu Bellevue te je za djelatnike zaposlene na području općine Orebić besplatna. Prijavilo se 15 polaznika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.