Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

U Orebiću održana radionica samostalnog vođenja paušalnog obrta

06.05.2022.

12:03

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

U Orebiću radionica o samostalnom vođenju paušalnog obrta

U Orebiću radionica o samostalnom vođenju paušalnog obrta

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Trend samozapošljavanja postupno jača u Hrvatskoj, a paušalni obrt je, zbog minimalne papirologije i relativno niskih davanja, postao najpopularniji oblik poslovanja među mladim poduzetnicima.

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Razvojnom agencijom Općine Orebić – ORA organizirao je besplatnu radionicu „Kako samostalno voditi paušalni obrt” koju je vodila savjetnica iz područja računovodstva i poreza – Jasna Gavrić.

Radionica je bila namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti ili su u počecima pokretanja vlastitog paušalnog obrta, a polaznici su upoznati s uvjetima paušalnog oporezivanja, kao i svim pravima, rokovima i obvezama koje proizlaze iz važećih poreznih propisa o paušalnom oporezivanju.

Na radionici je također predstavljena besplatna PaushApp aplikacija za samostalno vođenje računovodstva paušalnog obrta koja je proizašla iz dugogodišnjeg iskustva djelatnika Centra za poduzetništvo te je u potpunosti prilagođena poduzetnicima koji su u potrazi za što bržim i jednostavnijim rješenjima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.