Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik uspješne na "WorldSkills Croatia 2022."

13.05.2022.

13:31

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik uspješne na "WorldSkills Croatia 2022."

Učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik uspješne na "WorldSkills Croatia 2022."

Foto: Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik / -

Učenice Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu ostvarile su zapažen rezultat na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola "WorldSkills Croatia 2022.", koje je u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja održano na Zagrebačkom velesajmu.

Natjecanje je prepoznato na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja s ciljem poticanja učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole.

U jakoj konkurenciji prvo mjesto u disciplini Poslovanje recepcije hotela osvojila je učenica Marijana Đuka pod vodstvom mentora Ivana Udženije, a učenica Ivana Menalo uz mentora Nikšu Grabovca peto mjesto u disciplini Poslovanje turističke agencije.

Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo je čak 200 strukovnih škola, oko 360 učenika uz podršku svojih nastavnika, a natjecali su se u 40 strukovnih disciplina.

Ovo događanje okupilo je više od 40 partnera i poslodavaca koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je i od načina da se postigne dugoročni cilj – povećanje zapošljavanja učenika koji su završili strukovne škole.

"Ponosni smo na naše učenice koje su svojim uspjesima na natjecanju na najbolji način okrunile uloženi trud i marljivi rad pod vodstvom njihovih mentora", ističu iz TUŠ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.