Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Uskoro energetska obnova Učeničkog doma i dvorane Gimnazije Dubrovnik

18.05.2022.

10:36

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dom učenika Dubrovnik

Dom učenika Dubrovnik

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Po provedenom Javnom natječaju za energetsku obnovu kulturne baštine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost donio je Odluku o odabiru korisnika i dodjeli sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje energetske obnove kulturne baštine.

Pravo na dodjelu sredstava zadovoljile su i ostvarile obje prijave Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije-energetska obnova Učeničkog doma Dubrovnik i energetska obnova sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik.

Energetskoj obnovi Učeničkog doma Dubrovnik dodijeljen je maksimalni iznos od dva milijuna kuna od ukupno prihvatljivih 5,36 milijuna kuna čime je smještena na visoko šesto mjesto na Listi prednosti prihvatljivih ponuda, s obzirom na ukupno ostvaren broj bodova i iznos raspoloživih sredstava.

Projektom će se u potpunosti izmijeniti krovna konstrukcija čime će se povećati energetska učinkovitost zgrade, zamijeniti postojeća stolarija novom i zaštititi od sunčevog zračenja, ugraditi dizalica topline (zrak–voda) te postojeća rasvjeta zamijeniti novom, energetski učinkovitom. Na taj način, ova odgojno-obrazovna ustanova za potrebe grijanja i hlađenja u potpunosti će koristiti obnovljive izvore energije.

Za energetsku obnovu sportske dvorane Gimnazije Dubrovnik odobren je iznos od 600 tisuća kuna od ukupno 1,5 milijuna kuna prihvatljivih troškova. Na taj način će se dvorana, koju već koriste učenici Gimnazije Dubrovnik, u potpunosti obnoviti čime će kvaliteta održavanja tjelesne i zdravstvene kulture podići na najvišu razinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.