Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Zamjenica Tepšić primila predstavnice američke agencije za visoko obrazovanje

26.04.2022.

11:19

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Zamjenica Tepšić primila predstavnice američke agencije za visoko obrazovanje

Zamjenica Tepšić primila predstavnice američke agencije za visoko obrazovanje

Foto: Grad Dubrovnik / -

Zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić primila je u maloj vijećnici direktoricu američke agencije za visoko obrazovanje "Academic Program International" Kristinu Flor i direktoricu za razvoj Emily Wattman Turner.

Prijemu su nazočile i predstavnice API-a u Dubrovniku, Nada Raič Jurković i Ivana Bajurin.

Ovom je prilikom direktorica Kristina Flor izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg susreta sa zamjenicom gradonačelnika te je u kratkim crtama iznijela planove i način djelovanja API-a koji ima za cilj uspostaviti snažnu suradnju sa sveučilištima diljem svijeta te na taj način poboljšati status akademske zajednice što može značajno utjecati na budućnost, razvoj i mobilnost studenata.

Iskazala je i želju za nastavkom suradnje i provođenjem aktivnosti sa Sveučilištem u Dubrovniku i ostalim institucijama u visokom obrazovanju s namjerom da Dubrovnik kao povijesno i kulturno središte postane poželjna sveučilišna lokacija odnosno centar kvalitetnog međunarodnog obrazovanja koji će osigurati intelektualni napredak za mlade generacije.

Zamjenica Tepšić u ovoj je prigodi istaknula kako je sinergija Grada Dubrovnika i obrazovnih ustanova na području Dubrovnika izvrsna što omogućuje ostvarivanje brojnih projekata čija je svrha studentima pružiti atraktivan i efikasan program koji će im pomoći u kontekstu profesionalnog napretka u raznim područjima rada. Kazala je kako i ovaj susret dokazuje kako Dubrovnik ima jednu dobru perspektivu u pogledu ostvarivanja više razine obrazovanja i privlačenja studenata iz drugih zemalja upravo u Hrvatsku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.