Dnevnik Radio Dubrovnika

Dnevnik Radio Dubrovnika

Vijesti, kultura, sport, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, unutarnja, društvo, život

U radnom posjetu Dubrovačko neretvanskoj županiji boravi ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković koji će danas obići radove na izgradnji Pelješkog mosta, a sutra održati radni sastanak na temu prometne povezanosti županije. Veledrogerije od danas prekidaju ili znatno smanjuju isporuke lijekova, pa su tako i dubrovačkoj bolnici obustavile isporuku lijekova dok se ne plati dug, ali u ovom trenutku pacijenti nisu zakinuti. Počeo je DUFF - dubrovački filmski festival djece i mladih zemalja Mediterana - u online izdanju. Vrijeme sutra - pretežno vedro, samo ponegdje uz umjerenu naoblaku.

Posljednja emisija: Utorak, 20.10.2020 16:00

Europske minute

Europske minute

Obrazovanje, unutarnja

U Eurospkim minutama o tome kako se Europa nosi s novim valom koronavirusa; plenarna sjednica EP-a idući tjedan putem video veze; Picula najutjecajniji hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu; CARnetu europska nagrada za digitalizaciju škola u Hrvatskoj; Njemačka reformira zakon o zaštiti djece na internetu.

Posljednja emisija: Četvrtak, 15.10.2020 18:30

Gradoplov

Gradoplov

Kultura, sport, obrazovanje, društvo, život, obitelj, umjetnost

U DUBROVNIKU NA DANAŠNJI DAN Na današnji dan, 20. listopada 1933. godine, u Dubrovniku je osnovan šahovski klub. (1) Na današnji dan, 20. listopada 1642. godine, u Dubrovniku je rođen vjerski pisac Nikola Boždarović, isusovac, koji se kao pučanin, zauzimao za odgoj bez klasnih nejednakosti. (2) Uz današnji dan, u katoličkom kalendaru upisana su imena: Irena, Miroslava, Živko, Kornelije, Vital i Sanja. (3) Svjetski je dan osteoporoze. Obilježava se svake godine 20. listopada kako bi se podigla globalna svijest o prevenciji, dijagnozi i liječenju osteoporoze i metaboličke bolesti kostiju. *20.listopada Svjetski dan jabuke i Svjetski dan kuhara*. (4)

Posljednja emisija: Utorak, 20.10.2020 08:20

Lukjernarij

Lukjernarij

Glazba, kultura, umjetnost, mozaik, znanost

Izbor dubrovačkih kulturnih spominjanja, arhivskih snimki i uspomena. Lukjernarij-što god to značilo!

Posljednja emisija: Petak, 16.10.2020 17:00

Obzorja

Obzorja

Društvo, život

Posljednja emisija: Subota, 17.10.2020 18:30

Plavi razgovori

Plavi razgovori

Kultura, obrazovanje, religija, život, obitelj, umjetnost, znanost

Gošća u Plavom razgovoru je prof. dr. Slavica Stojan, povjesničarka književnosti. Razgovaramo o zanimljivim aspektima stvaralaštva znamenitog Dživa Franova Gundulića.

Posljednja emisija: Nedjelja, 11.10.2020 10:05

Šareni svijet

Šareni svijet

Glazba, djeca i mladi, obitelj

Posljednja emisija: Nedjelja, 18.10.2020 09:00

Srijedom otvoreno

Srijedom otvoreno

Unutarnja, društvo, život, talk show, kontakt

Nakon vijesti u 10 sati emisija "Srijedom otvoreno" urednice Silve Capurso. Gost je predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica. Telefoni za pitanja slušatelja su 413-335 i 413-355.

Posljednja emisija: Srijeda, 07.10.2020 10:05

Svjetionik

Svjetionik

Glazba, kultura, religija, društvo, život, obitelj

U vjerskoj emisiji Svjetionik Radio Dubrovnika danas poslušajte naglaske iz papine poruke za jučerašnji Svjetski dan misija uz geslo “Evo me, mene pošalji!”, a čujte i dojmove dubrovačkih volontera projekta 72 sata koji su prepoznatljivim zelenim majicama obojali grad protekli vikend. Doznajte više o portalu ignacije.hr i ignacijanskom projektu 'Manresa' te o projektu Biblije za gluhe kojom Božja riječ može doći doista do svih. Sve ove teme uz dobru duhovnu glazbu očekuju vas u vjerskim minutama Radio Dubrovnika - emisiji Svjetionik od 17 do 18 sati!

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 19.10.2020 17:00

Utorkom o Gradu

Utorkom o Gradu

Vijesti, glazba, kontakt, mozaik

Nakon vijesti u 10 sati emisija "Utorkom o Gradu" koju uređuje i vodi Mario Buconić. Gost je predsjednik Uprave Libertas Dubrovnik d.o.o. Ante Vojvodić. Telefoni za pitanja slušatelja su 413-335 i 413-355.

Posljednja emisija: Utorak, 13.10.2020 10:05

Zdravi Bili

Zdravi Bili

Vijesti, obrazovanje, djeca i mladi, život, obitelj, kontakt, mozaik, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 15.10.2020 09:00

Zlatna jabuka

Zlatna jabuka

Gospodarstvo, turizam

Danas o dolasku skupine američkih turista na jadranskom krstarenju, predstavljamo i opatijsku agenciju Katarina Line u čijem su aranžmanu oni i doputovali u Dubrovnik i Cavtat, a čut ćemo i znakovite tonske zapise s ugostiteljskim zahtjevima.

Posljednja emisija: Utorak, 20.10.2020 17:00

Zrcalo vremena

Zrcalo vremena

Kultura, društvo, život, znanost

U povijesnom prostoru Lazareta, dubrovačkoj javnosti predstavljena je jedinstvena izložba ‘COVID-19 i kuga: sadašnjost u prošlosti’ koju autorski potpisuju - upraviteljica Akademijinog Zavoda za povijesne znanosti u Dubrovniku Vesna Miović i Zrinka Lucianović iz Dubrovačke baštine. U Zrcalu vremena govorimo o odjecima izložbe kojom se širu javnost upoznalo s rasterom zanimljivih i mudrih srednjovjekovnih i ranonovovjekovnih odredbi poput traženja nultog pacijenta, danima izolacije, karantenskim rokovima, potrebom za raskuživanjem i drugim pravilima iz povijesti protupandemijskih mjera oprimjerenih u prošlosti Dubrovačke Republike. O tome, kao i o obilježenoj 400. obljetnici nastanka predgovora i posvete Pjesni pokornijeh Ivana Gundulića - u okrilju Znanstvene knjižnice i ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku – govorimo u današnjoj emisiji.

Posljednja emisija: Petak, 16.10.2020 18:30