Bolje spriječiti, nego liječiti

Bolje spriječiti, nego liječiti

Društvo, život

Emisija "Bolje spriječiti, nego liječiti" urednice Silve Capurso danas od 11 sati. Govorimo o uvijek vrućoj temi cijepljenja, a gošća nam je voditeljica Službe za školske medicine Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Asja Palinić Cvitanović.

Posljednja emisija: Utorak, 14.01.2020 11:00

Dnevnik Radio Dubrovnika

Dnevnik Radio Dubrovnika

Vijesti, kultura, sport, obrazovanje, religija, gospodarstvo, turizam, unutarnja, društvo, život

U danima smo iščekivanja blagdana i Feste sv. Vlaha. Dubrovački biskup monsinjor Mate Uzinić uputio je tradicionalnu poruku štovateljima sv. Vlaha. Donosimo naglaske sinoćnjeg zbora građana Gradskog kotara u vezi s provedbom Plana upravljanja. Održavanjem Dana poslova u turizmu u drugom dijelu siječnja počelo je ovogodišnje angažiranije traženje radnika za turistički sektor. Hrvatska turistička zajednica predstavlja našu ponudu na sajmu FITUR u Madridu. Tradicionalnom Festom od Klapa u Kazalištu Marina Držića večeras počinje devetnaesta Festa Dubrovnik. Vrijeme sutra - pretežno vedro, od sredine dana postupno naoblačenje, a prema kraju dana i u noći moguća slaba kiša.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 16:00

Dobro jutro Radio - jutro na 105 - Pentagon

Dobro jutro Radio - jutro na 105 - Pentagon

Vijesti, društvo, život, kontakt

Posljednja emisija: Petak, 17.01.2020 00:00

Europske minute

Europske minute

Obrazovanje, unutarnja

U Europskim minutama o prvim sastancima na ministarskoj razini tijekom predsjedanja EU-om; hrvatski ministri predstavili prioritete predsjedanja odborima EP-a; Dom lordova modificira brexit Borisa Johnsona; Donji dom odbacio promjene prijedloga zakona o brexitu; Europski parlament osnovao posebni odbor za borbu protiv raka; Šuica predlaže otvaranje Konferencije o budućnosti Europe u Dubrovniku.

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 18:30

Gradoplov

Gradoplov

Kultura, sport, obrazovanje, društvo, život, obitelj, umjetnost

U DUBROVNIKU NA DANAŠNJI DAN Nakon što je, na današnji dan, 23. siječnja 1434. godine, Malo vijeće odobrilo 200 perpera za nahodište, ova humana ustanova starog Dubrovnika je započela radom. (1) Na današnji dan 1676. godine, na sjednici Vijeća umoljenih donesen je zaključak koji označava začetak Dubrovačke glazbene škole - prve glazbene škole na Balkanu. (2) 23. siječnja 1803. godine, dubrovački Senat je odlučio da pravoslavni svećenik može dolaziti u Dubrovnik samo dva puta godišnje i boraviti najduže osam dana. (3) Na današnji dan, 23. siječnja 1904. godine, tiskan je humoristični list Labara na 4 stranice, s ovim šaljivim podacima o sebi: »Gazeta kontra muškijem. Godište: Nije skladno pitat. Lumer: koji će nam polojit poluge. Izlazi za despet«. (4) Uz današnji dan, 23. siječnja, u katoličkom kalendaru upisana su imena: Milka, Ema, Emerencijana, Vjera, Parmen, Blago (5) U katoličkoj crkvi danas je svetkovina ZARUKA BLAŽENE DJEVICE MARIJE I SV. JOSIPA (6) MOLITVENA JE OSMINA ZA JEDINSTVO KRŠĆANA (7)

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 08:20

Lukjernarij

Lukjernarij

Glazba, kultura, umjetnost, mozaik, znanost

Izbor dubrovačkih kulturnih aktualnosti, spominjanja, citata i uspomena. Lukjernarij - što god to značilo!

Posljednja emisija: Petak, 17.01.2020 17:00

MOREPLOVI 0201

MOREPLOVI 0201

Vijesti, gospodarstvo, život, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 02.01.2020 17:00

OBZORJA

OBZORJA

Društvo, život

Posljednja emisija: Subota, 04.01.2020 18:30

Plavi razgovori

Plavi razgovori

Kultura, obrazovanje, religija, život, obitelj, umjetnost, znanost

U izdanju Muzeja i galerija Konavala objavljena je druga slikovnica iz edicije o životu i djelu znamenitog slikara Vlaha Bukovca "Odrastanje". Tim tragom i povodom, gošće u Plavom razgovoru su: autorica teksta Lidija Crnčević, ilustratorica Nora Mojaš i voditeljica projekta, ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonija Rusković Radonić.

Posljednja emisija: Nedjelja, 19.01.2020 10:05

Šareni svijet

Šareni svijet

Glazba, djeca i mladi, obitelj

Posljednja emisija: Nedjelja, 19.01.2020 09:00

Srijedom otvoreno

Srijedom otvoreno

Unutarnja, društvo, život, talk show, kontakt

Emisija "Srijedom otvoreno" urednice i voditeljice Nile Miličić-Vukosavić. Danas iza vijesti u 10 sati. Najavljujemo humanitarnu manifestaciju "Festa 2020. Dubrovnik, a gosti su nam umjetnička ravnateljica Darija Mikulandra Žanetić, predsjednik udruge "Festa Dubrovnik" Slobodan Nano Vlašić te Viktor Lenert, izbornik večeri "La Musica di Notte", posvećene maestru Đelu Jusiću.

Posljednja emisija: Srijeda, 22.01.2020 10:05

Svjetionik

Svjetionik

Glazba, kultura, religija, društvo, život, obitelj

Vjerska emisija Radio Dubrovnika "Svjetionik" urednika i voditelja Mislava Ćimića od 17 sati poslušajte: - Program „Ususret svetom Vlahu“ počeo je predavanjem poznate hrvatske jezikoslovke Nives Opačić „Nomen est omen - o svetačkoj onomastici“ - doznajte više o imenu našega Parca koje i samo svjedoči o njegovoj svetosti - Poslušajte i glavne misli s Duhovne obnove za vjeroučitelje. Duhovnik je bio ravnatelj Biskupijske klasične gimnazije don Josip Lebo koje se zapitao; znamo li samo vjerske istine ili ih uistinu živimo? - Najavljujemo prvu Domovinsku duhovnu obnovu Bratovštine Marijanski zavjet za domovinu koja će biti održana u travnju u Međugorju pod geslom ‘’Bog zovne čovjeka: „Gdje si?“ - Pozivamo i na prijave za 11. Susret hrvatske katoličke mladeži koji će biti održan u svibnju u Zagrebu. Saznajte kako se prijaviti i čujte himnu susreta! Ove teme i najbolja hrvatska duhovna glazba očekuju vas od 17 sati u vjerskoj emisiji Svjetionik Radio Dubrovnika – budite s nama!

Posljednja emisija: Ponedjeljak, 20.01.2020 17:00

Utorkom o Gradu

Utorkom o Gradu

Vijesti, glazba, kontakt, mozaik

Nakon vijesti u 10 sati slijedi emisija "Utorkom o Gradu" urednika i voditelja Marija Buconića. Gost je direktor Čistoće Marko Iveković. telefoni za pitanja slušatelja 413-335 i 413-355.

Posljednja emisija: Utorak, 21.01.2020 10:05

Zdravi Bili

Zdravi Bili

Vijesti, obrazovanje, djeca i mladi, život, obitelj, kontakt, mozaik, znanost

Posljednja emisija: Četvrtak, 23.01.2020 09:00

Zlatna jabuka

Zlatna jabuka

Gospodarstvo, turizam

Danas detaljnije o dubrovačkom privatnom smještaju i inicijativi Ministarstva turizma za ograničavanje daljnjeg nekontroliranog porasta kapaciteta u tom dijelu naše turističke ponude, o početku ovogodišnjih sajamskih promocija i DU-motionu.\lang1033

Posljednja emisija: Utorak, 21.01.2020 17:00

Zrcalo vremena

Zrcalo vremena

Kultura, društvo, život, znanost

U emisiji Zrcalo vremena urednice Jelene Obradović Mojaš govorimo o sadržajima projekta Lazareti - kreativna četvrt Dubrovnika, Radionicama pisanja pod vodstvom prof. Staše Aras kao i o umjetničkoj instalaciji dubrovačke suvremene multimedijalne umjetnice Ivane Pegan Baće kojom je intervenirala u postave Dubrovačkih muzeja. Ovo je ujedno i poziv posjetiteljima jer će projekt publici biti predstavljen do 20. siječnja.

Posljednja emisija: Petak, 17.01.2020 18:30