Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

240 volontera završilo edukaciju EU projekta Du Motion

01.12.2021.

14:14

Autor: Radio Dubrovnik

DU Motion

DU Motion

Foto: - / -

Najvažnija faza EU projekta edukacije volontera na sportskim događanjima, čiji je nositelj dubrovački Du Motion, uspješno je privedena kraju. Predstavnici šest partnerskih zemalja proteklih su mjeseci održali niz predavanja.

Kroz njih su čak 240 volontera iz Hrvatske, Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske upoznali sa svim aspektima organizacije.

Od logistike i upravljanja sportskim terenom do organizacije natjecanja te vrlo aktualnom temom utjecaja COVID-19 na sportske događaje.

"Provedba ovog dijela projekta bila je iznimno zahtjevna zbog ograničenja vezanih uz rad i okupljanja. Svaki je partner morao educirati najmanje 40 volontera pa su predavanja raspoređena na 3 ili 4 grupe polaznika kako bi se poštovale epidemiološke mjere. Sve to je produžilo trajanje ove faze projekta, no drago nam je što smo je kvalitetno odradili unatoč svim poteškoćama izazvanih pandemijom jer volonteri su ključni dio svakog uspješnog sportskog događaja i sav ovaj trud uložen u njihovu edukaciju, višestruko će se isplatiti", izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Educirani volonteri stečeno znanje već su počeli primijenjivati na lokalnim i međunarodnim natjecanjima. Uz to, svaka će zemlja partner (izuzev Belgije) odabrati svojih sedam “volontera - ambasadora” koji će prisustvovati velikoj završnoj konferenciji projekta početkom svibnja 2022. u Dubrovniku te volontirati na šestom izdanju Du Motion - Runners' Days Dubrovnik.

Trajna vrijednost projekta je radni materijal koji može poslužiti kao kvalitetan alat svim sportskim klubovima i organizacijama u edukaciji volontera u budućnosti.

Europski projekt "Du Motion" financira se sredstvima osiguranim kroz program Europske Unije Erasmus+ Sport u iznosu od gotovo 300 tisuća eura te uz potporu Ureda za udruge Republike Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.